De harmonicaluiken hebben hun jaren dienst bewezen

Gepubliceerd op 31 december 2023 om 16:26

Een paar jaar gelezen is de houten vloer van het podium van een steentapijt voorzien. De muren en de kast is toen ook van een nieuwe laag verf voorzien zodat alles terug proper uitstraalt. Het rode toneeldoek en de harmonicaluiken (om het podium af te sluiten) zijn toen niet aangepakt.

 

De afgelopen weken waren deze laatste aan de beurt. Beginnende met de harmonicaluiken en rode toneeldoek inclusief railsysteem te demonteren om plaats te maken voor het nieuwe. Afscheid van een tijdperk want dit waren de originele luiken en het originele railsysteem voor het rode toneeldoek.  Maar wees gerust. De houten platen van de harmonicaluiken krijgen een tweede leven. :-) 

 

Het nieuwe, ter vervanging van de harmonicaluiken mag er zeker wezen.  Het is een uit de kluiten gewassen rolluik geworden dat vanaf nu het podium mooi afsluit van de zaal. Het heeft wel wat manoeuvreerwerk gekost maar na een dagje werk hing alles op zijn plaats. 

 

Geen ambetante luiken die moeilijk willen open- en dichtschuiven maar gewoon op het knoppeke duwen en de rolluik gaat open/dicht.